Het kom je weer in jouw kracht met een Burn-out?

Picture of Fenna Versteeg
Fenna Versteeg

Wat vaak niet goed onderzocht wordt, is de oorzaak van burn-out en (werk)stress. Want een burn-out ligt bijna nooit alleen aan het werk gerelateerde deel. Hoe het met iemand thuis gaat is net zo belangrijk. Daarnaast speelt het karakter van iemand een grote rol, is iemand erg perfectionistisch of heb je faalangst, dit kan er voor zorgen dat je snel over je eigen grenzen heen gaat. Tevens zal ook en ook zal gekeken moeten worden naar voedingstekorten. Helaas wordt dit nog nauwelijks meegenomen als iemand in een burn-out terecht komt. Zo kan een vitamine d of b12 tekort voor ernstige vermoeidheid zorgen, maar ook voor andere klachten wat betreft het immuunsysteem. Ook klachten aan de schildklier kunnen voor ernstige vermoeidheid en uitputting zorgen. Daardoor lijkt soms iets een burn-out, maar kan het ook zijn dat er ernstige vitamine of mineralen tekorten zijn ontstaan.

Om te bepalen of iets alleen een burn-out is of welke factoren hierin meespelen zullen andere mogelijke oorzaken ook uitgesloten moeten worden.

Zeker gezien het huidige thuiswerken sinds de Covid periode ontstaan er veel klachten omdat mensen vaak langer doorwerken of ook onder meer gespannen omstandigheden. Als er kinderen thuis zijn en men moet werken, ontstaat er vaak veel irritatie en stress omdat er weinig rust is thuis om te werken. Dit geeft veel spanning in de privé-sfeer maar ook spanningsklachten in het lichaam.

Dit kan zich dan uiten door nek en schouder klachten of hoofdpijn. Indien deze klachten te lang duren kan dit zeker ook leiden tot een burn-out. Om dit te voorkomen zou regelmatige behandeling hiervan bijdragen aan een goede gezondheid. Kijk bijvoorbeeld voor de mogelijkheid op deze pagina: massage barendrecht

Volgens onderzoek wat plaatsvond in de Telegraaf, vindt 54% dat burn-out geen modeziekte is. (Bron: Telegraaf)

Kortom om een burn-out te voorkomen kan men preventief werken aan de fysieke en emotionele gezondheid door behandelingen die gericht zijn op het ontladen van stress en oud trauma. Trauma wordt vaak getriggerd in stressvolle tijden en kan men beter opruimen voordat het een chronische klacht wordt.

In mijn praktijk wordt daarom altijd een uitgebreide anamnese verricht, waarbij ook gebruik gemaakt kan worden van een EMB-bloedonderzoek voor een totaalplaatje wat inzicht geeft in tekorten waardoor men zich burn-out voelt. Daarna volgt een uitgebreid individueel advies welke behandelplan ingezet kan worden.

Natuurgeneeskundige behandelingen kunnen worden vergoed in het aanvullende pakket bij de zorgverzekering. Maar wat ook mogelijk is, om bij de werkgever aan te kaarten voor een behandeltraject om zo snel mogelijk uit de burn-out te komen. Een methode om snel tot de kern te komen van een burn-out, kunnen enkele ademsessies in combinatie met het aanpassen van een ander voeding en leefstijl schema al snel vooruitgang bieden. Zeker gezien huidige lange wachttijden bij een psycholoog, blijkt dat als in de tussentijd bijvoorbeeld gestart wordt met een voedingsplan, ademsessies en body remembers trauma therapie, cliënten al snel opknappen. Onder elke burn-out zit trauma vast, waar men zich vaak niet bewust van is geweest. Vaak wordt trauma getriggerd in stressvolle perioden op het werk bijvoorbeeld, waardoor men dan ziek wordt. Tijdens het loslaten van trauma, kunnen grenzen beter aangegeven worden, ziet men zelf eerder signalen van vastlopen, voelt men zich vrijer, energieker en fitter. Het is net of je een jasje uitdoet, wat al heel lang te zwaar was om te dragen.

Kortom val jij uit op je werk, vraag dan of het mogelijk is of jouw werkgever je wilt ondersteunen in jouw herstel proces. Er kan altijd een offerte gemaakt worden, wat een behandeltraject inhoud en kost. Dit wordt ook altijd persoonlijk en in overleg aan de hand van een intake gesprek vastgesteld. Sommige (natuurgeneeskundige) behandelingen worden vergoed door de zorgverzekering. Hiervoor kan je met mij ook contact opnemen.

Deel dit artikel via

Tarieven

45 minuten € 57,00

60 minuten € 75,00

Losse behandeling zonder kuur. 

60 minuten € 75,00

90 minuten € 110,00

Vanaf 3 sessies ontvang je een passend detox programma erbij.

Vraag naar de prijzen bij een strippenkaart.

Intake, anamnese 1,5 uur inclusief voedingsplan & advies + 1 telefonische evaluatie a 30 minuten € 175,00

Vervolgconsult 45 minuten € 60,00

Vervolgconsult 60 minuten € 75,00

EMB Bloedonderzoek: € 180,00 (bij zelf afnemen)

EMB Bloedonderzoek: € 200,00 (afname door mij)

Individueel voedingsplan na een vervolg afspraak  50,00

Pakketprijs Zilver = € 250,00 (zonder EMB Bloedtest)
Geldig inclusief:

1x intake & anamnese, individueel voedingsplan, advies á € 150,00

2x telefonisch of live vervolgafspraak a 30 minuten á € 40,00

en de 1e maand tussentijds advies via whatsap. á € 25,00

Pakkeprijs Goud 485,00

Geldig inclusief:

1x intake & anamnese, individueel voedingsplan, advies & 1 tel. evaluatie á € 175,00

1x EMB Bloed onderzoek á € 180,00

2x telefonisch of live vervolgafspraak a 30 minuten á € 40,00

3 maanden tussentijds advies via whatsap. (1 maand gratis)

 

Sessies zijn 1:1 en gemiddeld 2-3 uur.

Losse sessies:

60 minuten                  €  75,00

90 minuten                  € 112,00

2 uur                           € 150,00

3 uur                          € 225,00

3 sessies a 90 minuten  € 330,00

3 sessies a 2 uur          € 440,00

Wil je vaker afspreken, vraag naar de kortingsmogelijkheden voor een strippenkaart.

Pakketprijs: Nu: € 425,00 (ipv € 445,00)

2 x Body Remembers Trauma therapie & Trauma Release Breathwork (2 uur á € 150,00)

!x Transformational cupping 60 min. € 75,00 incl. detoxplan

1x behandeling of advies naar keuze 60 minuten á € 70,00