Hormonale klachten

Picture of Fenna Versteeg
Fenna Versteeg
Hormonale klachten

Hormonale klachten zijn te herkennen aan hoofdpijn of migraine, opvliegers in de overgang of menopauze, maar ook depressieve stemming of een erg wisselvallig humeur. Al deze symptomen hangen nauw samen of je hormonen in balans zijn.

Hormonen bepalen zeker voor vrouwen bijna je hele leven hoe je je mentaal voelt, maar ook hoe jouw lichaam zich voelt. Afvallen of juist gewichtstoename hormonale klachten komen veel voor en bijna in elke leeftijdscategorie. Als er onbalans is in je hormonen kunnen er zeker rond de overgang veel klachten ontstaan waar je niet altijd snel een oplossing voor weet. Denk hierbij aan opvliegers, hartkloppingen wisselende stemmingen, veranderingen in gewicht, hoofdpijn etc. Dit hele proces begint al eigenlijk rond je 40 e levensjaar.

Heb je hormonale klachten als je jong bent?

Ben je juist jonger of heb je nog een onregelmatige menstruatie, dan wil je daar vaak zo snel mogelijk vanaf. Veelal krijg je dan de anti conceptie pil voorgeschreven, maar dit is eigenlijk het uitstellen van het onderliggende probleem. Daarnaast zorgt anti conceptie ook op langer termijn weer voor vitamine tekorten. Soms kan je met kleine aanpassingen in je leefstijl hormonale klachten al oplossen. De nadelen van de anti-conceptie pil komt steeds meer in de media omdat er zeker ook nadelen zijn die je niet altijd verteld worden. Als je n.l. al vroeg begint met anti conceptie gaat jouw lichaam niet normaal leren menstrueren; je lever wordt al op jonge leeftijd zwaar belast door anti conceptie wat gevolgen heeft ook voor later als je misschien wel zwanger wilt worden. Daarnaast gaat de anti conceptie (de pil) ten koste van je B vitaminen die je hard nodig hebt in je pubertijd!! Want de pubertijd kost energie!

Menopauze of overgang?

Hormonale klachten in de overgang kunnen ook diverse oorzaken hebben, denk aan fyto oestrogenen die we dagelijks binnenkrijgen waardoor er onbalans komt in onze oestrogeen huishouding. Maar ook het ineens stoppen met anti conceptie kan ervoor zorgen dat dan ineens zichtbaar wordt, hoe de pil al jaren onderdrukt hoe jouw lichaam zich echt voelt. Je krijgt door jarenlang gebruik van anti-conceptie tekorten op en dit kan voor diverse hormonale klachten zorgen. Er zijn zeker oplossingen op het gebied van aanpassing in leefstijl, voeding of andere vormen van therapie en stress ontladen.

Behandelingen kunnen gecombineerd worden om bijvoorbeeld ook je stress aan te pakken met body-remembers-trauma-therapie/ . Want stress is een grote boosdoener waardoor klachten alleen maar verergeren en voorkomen wordt dat er verbetering optreedt.

Via de Natura Foundation ben ik opgeleid als orthomoleculair therapeut kpni, waardoor ik uitgebreid kan kijken naar wat je kan verbeteren in je voedingspatroon en waar mogelijke tekorten liggen. Dit kan ik ook met een EMB-bloedonderzoek nog nader bekijken, op basis hiervan wordt dan een individueel plan gemaakt en kan de focus daar gelegd worden waar bijvoorbeeld tekorten of blokkades zijn gemeten. Daarnaast zit er vaak een heel proces achter bijvoorbeeld klachten zoals de overgang wat letterlijk een transformatieproces is. Maar ook andere hormonale klachten kunnen met fysieke blokkades te maken hebben, maar ook wordt gekeken welke trauma’s hier nog achter kunnen liggen.

Daarnaast is het voordeel dat ik multi disciplinair werk en een holistische aanpak heb. Door bijvoorbeeld andere behandelingen te combineren zoals met ademwerk. Hiervoor ben ik opgeleid bij Inner-Journey. Waar ik zelf heb ondervonden hoe helend ademwerk kan zijn en hoeveel inzichten dit kan geven en ruimte om weer stappen vooruit te maken.

Wil jij opruimen, verwerken, transformeren in alle facetten en ben je bereid om nu echt de stap te nemen om aan je zelf te werken en voor jezelf te kiezen, neem dan contact met mij op voor een informatief gesprek om te bespreken wat past bij jou!

Deel dit artikel via

Tarieven

45 minuten € 57,00

60 minuten € 75,00

Losse behandeling zonder kuur. 

60 minuten € 75,00

90 minuten € 110,00

Vanaf 3 sessies ontvang je een passend detox programma erbij.

Vraag naar de prijzen bij een strippenkaart.

Intake, anamnese 1,5 uur inclusief voedingsplan & advies + 1 telefonische evaluatie a 30 minuten € 175,00

Vervolgconsult 45 minuten € 60,00

Vervolgconsult 60 minuten € 75,00

EMB Bloedonderzoek: € 180,00 (bij zelf afnemen)

EMB Bloedonderzoek: € 200,00 (afname door mij)

Individueel voedingsplan na een vervolg afspraak  50,00

Pakketprijs Zilver = € 250,00 (zonder EMB Bloedtest)
Geldig inclusief:

1x intake & anamnese, individueel voedingsplan, advies á € 150,00

2x telefonisch of live vervolgafspraak a 30 minuten á € 40,00

en de 1e maand tussentijds advies via whatsap. á € 25,00

Pakkeprijs Goud 485,00

Geldig inclusief:

1x intake & anamnese, individueel voedingsplan, advies & 1 tel. evaluatie á € 175,00

1x EMB Bloed onderzoek á € 180,00

2x telefonisch of live vervolgafspraak a 30 minuten á € 40,00

3 maanden tussentijds advies via whatsap. (1 maand gratis)

 

Sessies zijn 1:1 en gemiddeld 2-3 uur.

Losse sessies:

60 minuten                  €  75,00

90 minuten                  € 112,00

2 uur                           € 150,00

3 uur                          € 225,00

3 sessies a 90 minuten  € 330,00

3 sessies a 2 uur          € 440,00

Wil je vaker afspreken, vraag naar de kortingsmogelijkheden voor een strippenkaart.

Pakketprijs: Nu: € 425,00 (ipv € 445,00)

2 x Body Remembers Trauma therapie & Trauma Release Breathwork (2 uur á € 150,00)

!x Transformational cupping 60 min. € 75,00 incl. detoxplan

1x behandeling of advies naar keuze 60 minuten á € 70,00